HTML

Védegylet

Védegylet
Betongátak helyett fás vízpartok, gumiparadicsom helyett tájfajták.
A Védegylet Egyesület honlapja.

Kincsünk a piac - Hunyadi tér

Piac legyen vagy mélygarázs?
Mi politikusok helyett inkább az őstermelőkre szavazunk. A Kincsünk a Piac csoport blogja az lmv.hu-n.

Kincsünk a piac! kiállítás a Gödör Klubban

A Kincsünk a piac! kiállítás előkészítési és megvalósítási időszakára blogot indít az Irány a piac! elnevezésű mozgalom, mely a következő egy év során gasztrokulturális eseményeket, összművészeti és politikai akciókat indít a termelői piacok népszerűsítése érdekében. Ezen a blogon a most két hétig zajló témafelvető kiállítás és esemény sorozatról szóló szöveges és képes beszámolókat lehet olvasni és kommentálni. Várjuk ötleteiteket, hozzájárulásaitokat, kérdéseiteket a piacra járás tematikájával és a tervezett programokkal kapcsolatban. Helyszín: Gödör Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér Megtekinthető: 2010. május 7-18, 14-22 óra között. Megnyitó: május 7-én 18:00-kor. Szervezők: www.vedegylet.hu, http://lmv.hu/hunyadi valamint barátaik, támogatóik. További infó: csilla@vedegylet.hu

Friss topikok

Linkblog

Archívum

NYERS RÉPA és TOJÁS SALÁTA. Szilágyi Teréz receptje

2010.05.12. 07:59 emeses

NYERS RÉPA és TOJÁS SALÁTA
E GY Ü T T e S S S S S


Lehetőleg új répát /kb. 3kg./ lereszelünk egy nagyobb tálba. Ha a répa
nem friss eléggé, cukorral lehet ízessé tenni. Majd pirítunk 10 deka szezám-
magot és ugyanannyi mandulát /amit turmixolhatunk
vagy darálunk, hogy darabos maradjon/, a répát a megpiritott magvakkal összekeverve
ízesítjük szezámmagolajjal és citromlevével vagy rizsecettel ízlés szerint.
A fokhagyma, a koriander, mustármag, szecsuáni bors (lehet sima fekete bors is) és
a zöld kakukkfű (lehet egy két gerezd fokhagymával is próbálkozni)
ízlés szerint a salátába kerülnek vigyázva az
arányokra, hogy ezek ne konkuráljanak ízben a RÉPÁVAL.

 

 

T S

Tíz/ lehetőleg házi/ tojást megfőzünk. Két köteg újhagymát nagy darabokra
felvágunk és beleöntjük egy ugyanakkora tálba, mint amiben a répát
készítettük /ezt csupán a tálalás miatt érdekes/. Majd csípős ecetes uborkát, egy
egész kis üveg kapribogyót, két gerezd fokhagymát, mustármagot és egy citrom levét a
már felaprított tojásokkal összekeverjük. Közben házilag készített majonézt három
db.tojásból kikeverünk, és a tálban lévőkhöz hozzáadjuk. Természetszerűen só,bors,
mustár citromlé,tejföl .

 

Mindkét salátát lehet külön-külön is fogyasztani de ha párosítjuk, ezek szerencsésen
találkoznak.


 

Szólj hozzá!

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://kincsunkapiac.blog.hu/api/trackback/id/tr931994731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.